Chiro Bodegem

Covid-19

Coronamaatregelen

Uren

Pagatters, Speelclub en Rakwi: 12u45 – 15u45

Tito, Keti en Aspi: 16u00 – 19u00

Algemene regels

Er zullen steeds bubbels van tien gevormd worden. U kunt uw zoon of dochter inschrijven tot en met vrijdag 23u59. De volgende dag ontvangt u een mail van de leiding met daarin de bubbel van uw zoon of dochter en de locatie waar uw zoon of dochter verwacht wordt. 

-12 is het niet verplicht om een mondmasker aan te doen. Bij rakwi raden we het aan om een mondmasker te dragen. We spelen een hele dag buiten dus zorg dat uw kind warm gekleed is.

+12 is het verplicht een mondmasker te dragen. We spelen een hele dag buiten dus zorg dat uw kind warm gekleed is.

Bij het brengen van hun zoon of dochter vragen we u om een mondmasker te dragen en niet te blijven hangen op de afgesproken plaats. Dit geldt ook voor het komen halen van uw kind.

Elk kind mag één hobby hebben, we vragen u om deze regel te respecteren.

Bent u in contact gekomen met iemand die COVID-19 heeft vragen we u om thuis te blijven. Dit geldt ook als uw zoon of dochter zich niet goed voelt of ziek is.

Regels

De leden worden verwacht op het hierboven gegeven uur aan de aangewezen locatie. De leiding komt de leden hier halen. Als u uw zoon of dochter komt brengen of ophalen is het de bedoeling dat u en uw kind een mondmasker dragen. Wij houden ons binnen de chiro aan de afgesproken bubbels, gelieve bij het begin en eind zo snel mogelijk naar huis te keren om te vermijden dat de bubbels zich mengen. We begrijpen dat het voor niemand leuk is, maar we willen toch zo veel mogelijk denken aan ieders gezondheid. Wij hopen dat alles zo snel mogelijk zijn normale gang kan gaan. Bedankt voor jullie begrip.

Welke maatregelen worden er getroffen?

• Aankomst: Bij aankomst op de gewezen locatie is het verplicht om een mondmasker te dragen. (iedereen: leden, ouders, leiding,… )
• Vertrek: Ook bij het afhalen van uw zoon/dochter draagt u een mondmasker. (iedereen: leden, ouders, leiding,… )
• Handen worden vaak gewassen.
• Ons terrein wordt in verschillende vakken ingedeeld en er worden andere wc’s gebruikt. Elke bubbel is 3 uur aanwezig op de chiro. Hierna worden de wc’s en het gebruikte materiaal gereinigd en ontsmet. 
• Tijdens een chiro zondag wordt er door +12 jaar een mondmasker gedragen.

Wie mag er deelnemen aan een chiro zondag?

• Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
• Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de vijf dagen voor de activiteit mag niet deelnemen aan de chiro zondag (Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen). Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders,…