Chiro Bodegem

Covid-19

Coronamaatregelen

Algemene regels

U kan uw zoon/dochter inschrijven voor een chirozondag via de website. Inschrijven kan tot vrijdag 23u59. We werken met inschrijvingen, zodat we de aanwezigheden op zondag kunnen bijhouden.

Er zijn 3 verschillende verzamelpunten om 14u:
Pagatters en Tito: aan de oprit van de chiro.
Speelclub en Keti: aan de groene poort (parking Solleveld)
Rakwi en Aspi: ingang voetbalveld.

Regels rond mondmaskers: De leden (+12) moeten bij aankomst een mondmasker dragen. Tijdens de spelletjes buiten mogen de mondmaskers af. Enkel als de leden/leiding in contact komen met een andere groep moeten ze een mondmasker dragen, bijvoorbeeld bij de wc’s.

Regels

De leden worden verwacht op het hierboven gegeven uur aan de aangewezen locatie. De leiding komt de leden hier halen. Als u uw zoon of dochter komt brengen of ophalen is het de bedoeling dat u en uw kind een mondmasker dragen. Wij houden ons binnen de chiro aan de afgesproken regels. We begrijpen dat het voor niemand leuk is, maar we willen toch zo veel mogelijk denken aan ieders gezondheid. Wij hopen dat alles zo snel mogelijk zijn normale gang kan gaan. Bedankt voor jullie begrip.

Welke maatregelen worden er getroffen?

 Aankomst: Bij aankomst op de gewezen locatie is het verplicht om een mondmasker te dragen. (iedereen: leden, ouders, leiding,… )
• Vertrek: Ook bij het afhalen van uw zoon/dochter draagt u een mondmasker. (iedereen: leden, ouders, leiding,… )
• Handen worden vaak gewassen.
• Tijdens een chiro zondag wordt er door +12 jaar een mondmasker gedragen bij contact met andere groepen.

Wie mag er deelnemen aan een chiro zondag?

• Behoort een deelnemer tot een risicogroep? Dan mag die meedoen aan de activiteit of het kamp als hij toestemming heeft van de ouders, voogd (bij chronische ziektes onder controle door medicatie) of mits toestemming van de huisarts.
• Wie ziek is of wie ziektesymptomen had in de vijf dagen voor de activiteit mag niet deelnemen aan de chiro zondag (Symptomen zijn hoesten, keelpijn, verstopte neus, koorts, diarree, moeilijk ademen). Dat geldt voor iedereen die betrokken is: kinderen, jongeren, begeleiders,…